rijbewijstheorie.com

Rijbewijstheorie.com

Moeite met het theorie-examen?  

 


Gevaarherkenning*

Tegenwoordig zitten er ook 25 vragen Gevaarherkenning in het theorie-examen. Je hoeft er weliswaar maar 12 van de 25 goed te hebben, maar het is wel een belangrijk onderdeel.

Aangezien dit onderdeel een groot beroep doet op je rij-inzicht, is het beter om al een heel eind gevorderd te zijn met je praktijklessen, vóórdat je het theorie-examen aflegt.

Er bestaan tot nu toe geen theorieboeken om je hiervoor te trainen, alleen hele series proefexamens, zodat je goed kunt oefenen. Het idee hierachter is dat als je de verkeerstheorieregels kent en je voldoende leservaring hebt,  je voor dit onderdeel moet kunnen slagen.

Zo eenvoudig blijkt het in de praktijk echter niet voor iedereen te zijn. Om je toch wat houvast te geven bij het oefenen van dit onderdeel, volgt hier een serie tips.

Remmen , gas loslaten of niets doen?

 

·         Remmen wil niet altijd per se alleen maar zeggen op de rem trappen. Het kan ook betekenen op de motor afremmen, dus terugschakelen.

·         Als je moet inschatten of je moet remmen of gas loslaten, ga er dan vanuit dat je met gas loslaten snel 10 kilometer per uur in snelheid verminderd en met remmen zoveel als nodig. Als je van 50 naar 40 kilometer per uur terug moet, laat dan gas los. Moet je van 50 naar 20 kilometer uur terug? Kies dan voor remmen.

·         Niets doen betekent dat je snelheid goed is en dat de situatie geen gevaar kan opleveren.

Moeilijke weersomstandigheden en onoverzichtelijke situaties:   

·         30 kilometer op een besneeuwde weg is te hard om de bocht te kunnen nemen, dus gas los. 

·         Wil je snelheid verminderen op een besneeuwde weg,  probeer dan zo veel mogelijk op de motor te remmen, want als je je rempedaal intrapt heb je grote kans dat je slipt. 

·         Bij lichte mist is 60 kilometer per uur een goede snelheid. Wel zorgen voor voldoende volgafstand. 

·         Rij je 30 en moet je een onoverzichtelijke bocht in? Laat gas los. 

·         Autosnelweg: een auto staat stil op de vluchtstrook met de alarmlichten aan? Dan is 100 kilometer per uur te hard. Gas loslaten en opletten op uitstappende passagiers. 

·         Verblinding door zonlicht of weerspiegeling van koplampen in plassen op de weg? Laat gas los. 

 

*Deze tekst is afkomstig uit het boek Nooit meer zakken -Theorie rijbewijs B